Novinky Tipy & rady

Je budúcnosťou dopravy elektromobilita?

Aké dopravné prostriedky využívate vy pri ceste do práce či do školy? Chodíte mestským autobusom, bicyklom či autom? To všetko má vplyv na životné prostredie a aj vy môžete byť tým, kto pomôže v boji s klimatickou krízou.Ako na to?

Cestovanie je v dnešnej dobe v plnom prúde a ľudia sa presúvajú z miesta na miesto denne niekoľkokrát. Využívanie spaľovacích motorov sa po dlhej dobe ukazuje ako nie veľmi priaznivé pre našu prírodu. Vysoký objem skleníkových plynov ukazuje, že je čas na zmenu. Ak ste si kedysi v minulosti predstavovali cestovanie budúcnosti ako lietajúce autá či dopravné prostriedky na vzduch, vitajte v roku 2022, kde sme sa k tomu zatiaľ nedopracovali. Riešením šetrného cestovania môžu byť elektromobily. Aké sú výhodyelektromobility a prečo by to mohla byť naša jasná budúcnosť?

Vývin vpred a nové inovácie

Elektromobily v minulosti neboli na Slovensku od ich vzniku veľmi populárne, ale to sa pred nedávnom zmenilo. Zásluhou toho sú práve inovácie, vďaka ktorým sa elektromobily vyvíjajú a vylepšujú svoje vlastnosti. Kedysi bol ich dojazd len 100 kilometrov zatiaľ čo teraz majú dojazd aj 600 kilometrov. Pre ich pojazdnosť je potrebné využívať nabíjacie elektrostanice, ktorých je už na Slovensku niekoľko tisíc. Ak vlastníte firmu, môže byť pre vás vhodná nabíjacia stanica do firmy, ktorá umožní vašim zamestnancom nabíjanie počas ich pracovnej doby a oni bez obáv dôjdu domov.

Nabíjajte svoj elektromobil kdekoľvek

Nabíjacie elektrostanice dnes nájdete takmer v každom meste a okrem toho si môžete kúpiť aj nabíjacie zariadenie ku vám priamo domov alebo spoločné pre bytový dom. Nespaľujte benzín a využite elektromobil s nulovými emisiami. Spravte aj vy krok pre záchranu životného prostredia. K dispozícii sú aj ultra-rýchle nabíjacie stanice a pre vaše elektromobily pre jazdu kamkoľvek a kedykoľvek.