Automobily Novinky Recenzie

2022 GMC Hummer EV

GMC predstavuje svoj priekopnícky Celoelektrický pickup, vrátane dizajnu, technológie EV a schopností v teréne. Spoločnosť GMC dnes vydala nové video, v ktorom tím dizajnérov a inžinierov zdieľal príbeh o tom, ako GMC Hummer EV ožil, a ponoril sa hlbšie do niektorých svojich charakteristických rysov. Plne elektrický Hummer sa nazýva prvou svojho druhu supertruck a myslíme si, že je to naozaj mimoriadny pickup EV sa skutočne ohromujúcim výkonom a skvelým dizajnom, a to ako v exteriéri, tak v interiéri.

Existuje veľa funkcií a skvelých konceptov a detailov, ako sú svetlá s nabíjacími lištami, strecha s odnímateľnými panelmi, ktoré zapadajú do zadného volantu s režimom krabov. Preto nás neprekvapuje, ako rýchlo sa prvá várka vypredala. Podľa GMC bol projekt zahájený zhruba pred 18 mesiacmi, 1. apríla 2019. Prvé jednotky sa začnú predávať na jeseň roku 2021, čo je iba dva a pol roka.

Výkonný hlavný inžinier GMC Hummer EV – Josh Tavel – predtým pracoval v Chevrolet Bolt EV, čo nám dáva dôveru v technickú stránku vozidla. GMC Hummer EV je prvé vozidlo využívajúce platformu Ultium, vrátane nových batérií a pohonných jednotiek. Dojazd nie je príliš vysoký na 563 a viac km, vzhľadom k batérii s výkonom 200 a viac kWh, ale nie je ani nízky. Čas ukáže, či ostatné pick-upy EV, najmä ak sú vybavené podobnými kolesami a pneumatikami pre off-road, budú schopné dodať väčšie dojazd.

Pokiaľ ide o terénne a rekreačné použitie, turistiku alebo kempovanie, mohol by byť GMC Hummer EV celkom úžasný stroj. Hádame, že je to drahé, ale aj s mnohými hodnotami.